У І кварталі податкові надходження до держбюджету України зросли майже на 8% відносно січня-березня-2012. Про це глава міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, в окремо взятому березні зростання доходів держбюджету склало майже 17% у річному зіставленні. «Запевняю всіх, що державний бюджет виконується стабільно, і загроз для цієї ситуації немає», - сказав міністр.

Він уточнив, що збільшення надходжень досягнуто не за рахунок тиску на бізнес, а завдяки новим акцизам на тютюнові вироби, розвитку оподаткування цінних паперів, а також ризикоорієнтованої системи, впровадженої податківцями.

«У результаті в І кварталі планові перевірки скорочені майже на 24%. Сьогодні я підписав план-графік перевірок на ІІ квартал, і там ця тенденція зберігається. Позитивні зрушення є і в частині авансових платежів: у січні-березні вносили авансові платежі з податку на прибуток тільки 8% всіх його платників, решта ж подадуть річну декларацію. На будь-якому підприємстві вам дадуть відповідь, скільки часу економить перехід від квартальної до річної звітності», - зазначив чиновник.

І додав, що потрібно стимулювати і підтримувати компанії, які платять податок на прибуток в Україні. «На це спрямований і законопроект про трансферне ціноутворення, і деякі зміни у справлянні податку на прибуток. Так, розумно і логічно дозволити підприємствам зараховувати суми, сплачені за дивідендами, в рахунок авансів. Це буде стимулювати роботу на українській резидентній території», - резюмував Клименко.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що за підсумками першого кварталу держбюджет буде переглянутий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224