У Києві затверджено план реагування медичних установ у разі загрози чи виникнення надзвичайної ситуації техногенного або природного характеру. Відповідний наказ підписав начальник Департаменту охорони здоров'я Віталій Мохорєв, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, у разі необхідності медичний персонал закладів охорони здоров'я працюватиме у збірно-евакуаційних, прийомних евакуаційних пунктах і в пунктах розміщення. Також передбачено додаткове розгортання резерву ліжкового фонду. У разі загрози підтоплення, за надходженням сигналу, буде проходити евакуація пацієнтів і персоналу закладів охорони здоров'я згідно з чинним планом евакуації.

Крім того, сформований запас медикаментів і виробів медичного призначення, постійний резерв бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з необхідним оснащенням.

Згідно з наказом, медустанови Києва мають бути у повній готовності до введення в дію плану реагування лікарень на масовий керований або спонтанний наплив потерпілих.

У КМДА зазначили, що за надання медичної допомоги потерпілим та евакуйованим громадянам із зон підтоплення територій Києва та забезпечення роботи закладів охорони здоров'я персональна відповідальність покладена на начальників управлінь охорони здоров'я районних у місті Києві державних адміністрацій, керівників закладів охорони здоров'я.

Як повідомляв ForUm, для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації із 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема, мотопомпи та пожежні насосні станції.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

У Києві на сьогоднішній день близько 240 будівель розташовані на територіях, яким загрожує підтоплення.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склали перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201