Колегія суддів Конституційного Суду України на засіданні 29 березня 2013 року прийняла Постанову про відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 48 народних депутатів України про офіційне тлумачення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції України, абзацу першого частини другої статті 14 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Про це повідомляє прес-служба Конституційного суду.

У повідомленні наголошується, що, згідно з Регламентом КСУ, ця справа має далі розглядатися на пленарному засіданні суду у строки, визначені статтею 57 Закону України «Про Конституційний суд України».

Як випливає із конституційного подання, суб'єкт не звертався до суду про розгляд цього подання як невідкладного, зазначили у прес-службі, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла у першому читанні проект постанови щодо призначення чергових виборів мера Києва і Київради на 2 червня.

19 березня у Конституційний суд України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, які стосуються місцевих виборів у Києві.

1 червня 2012 року Київський міський голова Леонід Черновецький написав заяву про дострокове складення повноважень.

27 травня 2013 року завершується термін повноважень Київської міської ради, і з 28 травня вона буде неповноважною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323