Податкові пільги в Україні будуть переглядатися тільки після ретельного аналізу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

За його словами, відповідна робота розпочата ще наприкінці 2011 року у форматі міжвідомчої комісії, куди, зокрема, входять Мінекономрозвитку, Мінфін, Міндоходів.

«Сьогодні передчасно говорити, як саме зміниться ситуація з пільгами. Але ми вже інвентаризуємо готівкові пільгові режими, включаючи митні. Ми розуміємо, що пільги повинні стимулювати зростання економіки», - сказав чиновник.

Він уточнив, що саме на основі такого підходу робиться аналіз існуючих пільг. «Разом з тим робити якісь висновки про суть можливих змін дуже рано. Так, що стосується АПК, то він є однією із точок зростання національної економіки, і Кабмін буде надалі підтримувати і стимулювати цей ріст. Інше питання - як саме це відбуватиметься», - зазначив Клименко.

Моніторинг наявних пільг намічено завершити у другому кварталі 2013 року, додав він.

«Ми не можемо допустити ніяких помилок у цьому питанні. Перегляд може торкнутися пільг з податку на прибуток, ПДВ, акцизів тощо», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191