Адміністрація Президента оцінює додаткове фінансування, яке необхідно врахувати при доопрацюванні державного бюджету на 2013 рік на реалізацію соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича щодо дітей, у 650-700 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Ірина Акімова.

«Загальна сума всіх ініціатив на 2013 рік становитиме десь від 650 до 700 мільйонів гривень, у залежності від часу вступу в дію тих чи інших заходів», - сказала Акімова.

Зокрема, за її словами, додаткове фінансування із держбюджету держпідтримки малозабезпеченим сім'ям повинно скласти близько 350 млн гривень, на заходи щодо опіки дітей-інвалідів потрібно передбачити близько 13 млн гривень, на забезпечення дітей-інвалідів засобами реабілітації - близько 30 млн гривень, передають «Українські новини».

Крім того, за словами Акімової, реалізація частини заходів лягає на місцеві бюджети, які можуть залучити додаткові кошти, співпрацюючи з соціально відповідальним бізнесом.

Зокрема, із місцевих бюджетів має фінансуватися розвиток спортивних майданчиків, позашкільної освіти, а також літніх шкіл та олімпіад.

Нагадаємо, на розширеному засіданні Кабінету Міністрів 27 лютого Янукович виступив з низкою соціальних ініціатив щодо дітей.

Зокрема, він висловився за необхідність створення 100 тис. нових місць у дитячих садках до 2015 року.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 квітня Верховна Рада внесла запропоновані урядом зміни до державного бюджету на 2012 рік щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421