Сьогодні лідери парламентських фракцій о 15:00 зберуться на нараду у кабінеті голови парламенту Володимира Рибака. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, керівник Верховної Ради заявив журналістам на брифінгу.

За словами голови ВР, лідери фракцій шукатимуть компроміс щодо питання київських виборів, зокрема, коли саме постанова про призначення виборів мера і Київради має бути проголосована у другому читанні та у цілому.

Рибак нагадав, що, згідно з проектом порядку денного на поточний тиждень, це питання в середу повинен розглянути профільний комітет, а в п'ятницю, 5 квітня, він буде винесений до сесійної зали.

Спікер у черговий раз підкреслив, що не можна затягувати з призначенням дати виборів у Києві.

Крім того, за словами Рибака, лідери парламентських фракцій ще раз обговорять проведення Години запитань до уряду, оскільки у ході погоджувальної ради не вдалося домовитися, які саме міністри повинні відзвітувати перед парламентаріями у п'ятницю.

Голова парламенту нагадав, що опозиція вимагає, щоб завтра уряд відзвітував про підготовку до паводку. «Я виконав рішення погоджувальної ради. Можна запросити, і я не бачу жодних проблем, щоб Міноборони та ДержНС надали інформацію», - зазначив Рибак.

Відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, чи буде ВР завтра працювати у пленарному режимі, глава парламенту нагадав, що дві третини депутатів вперше працюють у Верховній Раді, і висловив надію, що шляхом переговорів всі питання вдасться врегулювати. «Я внутрішньо вірю, що завтра парламент буде працювати», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, опозиція вимагає, щоб уряд відзвітував у Верховній Раді про підготовку до паводку.

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла у першому читанні проект постанови щодо призначення чергових виборів мера Києва і Київради на 2 червня.

При цьому вона скоротила до двох тижнів терміни підготовки проекту для розгляду його у цілому.

48 депутатів Ради просять Конституційний суд дати офіційне тлумачення положенням Конституції та закону про місцеві вибори, який установлює строки та порядок їх призначення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385