Із сьогоднішнього дня вартість проїзду у маршрутних автобусах Тернополя зросла на 25% і становить 2,5 грн замість 2 грн. Це передбачено рішенням виконкому, прийнятим наприкінці березня.

Після прийняття рішення про зміну тарифів керівництво міськради висунуло до перевізників вимоги забезпечити прибирання в обідній час у сльоту, дотримуватися графіків руху, протягом двох місяців впровадити автоматичну систему оголошення зупинок, а з 1 травня - єдину форму для всіх водіїв.

Обіднє прибирання пропонувалося ввести відразу, оскільки через танення снігу утворюється бруд, і пасажири заносять його у салон. Однак мийку салонів в обідній час у маршрутках так і не впровадили.

Нагадаємо, на початку року перевізники тричі пікетували управління транспорту та міську раду з вимогами підвищити тарифи на проїзд до 3 грн, оскільки перевезення стали для них збитковими, передає «УНІАН».

Попередньо у червні 2012 року перевізники подали розрахунки з проханням підняти тариф з 1 грн до 1,5 грн у соціальних маршрутках (без ліміту пільговиків), і з 2 грн до 2,5 грн у маршрутних автобусах.

У грудні 2012 року міськвиконком відмовився підвищити проїзд у маршрутному транспорті Тернополя через неякісне обслуговування пасажирів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430