Основною проблемою на сьогодні є очищення вод, які використовувалися для гасіння пожежі і накопичилися на території постраждалих цехів Вуглегірської ТЕС. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України з посиланням на начальника Державної екологічної інспекції в Донецькій області Віталія Вишневського.

«На сьогоднішній день основною проблемою є очищення вод, які використовувалися для гасіння пожежі і накопичилися на території постраждалих цехів. Посадові особи ТЕС попереджені про необхідність утилізації цих вод», - сказав Вишневський.

Згідно з повідомленням, 30 березня після ліквідації загоряння, Держекоінспекція здійснила огляд постраждалих цехів ТЕС.

«Фактів забруднення території підприємства і Вуглегірського водосховища мастилами або нафтопродуктами не зафіксовано», - підкреслили у Мінекології.

Зазначається, що система охолодження обладнання в складі двох берегових насосних станцій, розташованих на водосховищі, не працює.

На балансі станції знаходяться господарсько-побутові очисні споруди проектною потужністю 14,9 тис. м3/добу, фактичне навантаження складає близько 7,9 тис. м3/добу.

Після очищення стічні води потрапляють в шламонакопичувач ТЕС і використовуються в оборотному циклі сажовидалення. На очисних спорудах сталося аварійне відключення живлення. Завдяки достатньому запасу потужності очисних споруд та шламонакопичувача (загальна площа 152,88 га), скидання неочищених вод у природний водний об'єкт не зафіксовано.

Очисні споруди замазучених стоків Вуглегірської ТЕС (проектною потужністю 4,8 тис. куб. М на добу) також знаходяться в задовільному стані, зазначили в Мінекології.

Нагадаємо, у зв'язку з пожежею, що сталася 29 березня на Вуглегірській теплоелектростанції, Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів вжити вичерпних заходів щодо ліквідації пожежі та надання необхідної допомоги потерпілим. Вранці 30 березня пожежу на Вуглегірській ТЕС було ліквідовано.

З часом роботу Вуглегірської теплоелектростанції ВАТ «Центренерго» в м. Світлодарську Донецької області обіцяють відновити.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449