Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв зробити висновки з помилок, допущених владою під час ліквідації і наслідків стихії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на зустрічі з громадськими активістами, які організували систему оповіщення та ліквідації наслідків снігопаду.

«Я бачу, що наша недоробка в принципі була пов'язана з кількома речами. Ми не інформували киян належним чином... але на помилках вчаться, ми зробимо висновки», - заявив прем'єр.

При цьому він підкреслив, що стихія обрушилася на значну частину України, тому владі довелося приділяти увагу не лише Києву, а й іншим регіонам.

«Ми, безумовно, приділяли основну увагу Києву, разом з тим ми не могли залишити без уваги регіони. Більш того, ми не мали можливості забрати з прилеглих регіонів відповідну техніку, тому що і там була складна ситуація», - заявив Азаров.

Прем'єр зазначив, що в столиці відчувався брак снігоприбиральної техніки. «Техніки було явно недостатньо, і коли ми її (кількість. - Ред.) збільшили втричі, взявши техніку приватних і державних підприємств, все, що можна стягнули, все одно фізичні можливості не дозволяли оперативно все охопити», - заявив Азаров.

На думку прем'єра, у випадку повторення таких ситуацій у майбутньому, владі потрібно розробити чіткий регламент дій, особливого щодо розчищення магістралей.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що ситуація у зв'язку з прибиранням снігу в столиці є його провиною.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

520