За прогнозами Гідрометцентру, найвищі рівні весняної повені слід очікувати на Поліссі. Про це повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда під час брифінгу в понеділок.

«Весняна повінь, можна сказати, вже почалася, однак вона розвивається досить повільно. Найскладнішою ситуація буде на Поліссі - це території Чернігівської, Рівненської та Житомирської областей», - зазначив він.

За словами Кульбіди, трохи менш складною буде ситуація на території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, частково Вінницької та Чернівецької областей. «Проте в цих областях буде спостерігатися найвищий рівень води весняного водопілля за всю історію гідрологічних спостережень у цьому регіоні», - зазначив метеоролог, повідомляє «Укрінформ».

У свою чергу заступник директора Департаменту управління рятувальними силами ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій готова до наслідків можливої ​​повені.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516