Завтра, 2 квітня, на процесі у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня виступить один зі свідків - голова ради директорів Корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» («ІСД») Сергій Тарута. Вже зрозуміло, що не обійдеться без скандалу. Колишній соратник Євгена Щербаня буде давати свідчення, протилежні тим, що він давав у 2001 році.

Як пишуть «Известия», згадувати криваві справи 1996 р. Тарута буде не вперше. Під час суду над вбивцею Євгена Щербаня Вадимом Болотських у 2001 році його вже допитали як свідка, нагадав «Известиям в Украине» екс-заступник Генпрокурора України Микола Обіход. Тоді Тарута визнав, що між ЄЕСУ Юлії Тимошенко та «Індустріальним Союзом Донбасу» Євгена Щербаня існував конфлікт інтересів у газовій сфері.

Через 12 років Тарута несподівано відмовився від своїх слів і стверджує, що жодних конфліктів між Щербанем і Тимошенко не було. Мало того, він нібито не чув і про конфлікт між Євгеном Щербанем і Павлом Лазаренком, хоча на той період працював в «Індустріальному союзі Донбасу» і конфлікт між ключовими персонами української політики був у всіх на слуху, пише from-ua.com.

Не дивно, що Таруту запросило виступати в суд оточення Юлії Тимошенко.

Чим пояснюються «виляння» екс-соратника Щербаня не зрозуміло. Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олена Бондаренко вже зажадала від слідчих, щоб ті поцікавилися у Тарути, чому той міняє свідчення. Вона нагадала, що Сергій Тарута і його партнер Віталій Гайдук після «помаранчевої революції» опинилися в групі радників прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Сам же Тарута стверджує, що його свідчення на допитах у новій «справі Щербаня» збігаються з тим, що він говорив раніше.

Генпрокуратурі довелося організувати нещодавно очну ставку між колишнім губернатором Донецької області Володимиром Щербанем і Сергієм Тарутою. Останній був змушений визнати, що конфлікт між Тимошенко і Євгенієм Щербанем існував і на момент убивства не був вирішений. Однак, чи зважиться Тарута на публічне підтвердження своїх же слів, стане відомо 2 квітня.

У рамках досудового розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня суд вже допитав трьох свідків, заявлених з боку звинувачення - Ігоря Мар’їнкова, Сергія Зайцева і Володимира Щербаня, а також свідка захисту - Олександру Кужель.

Допити проходять у відсутність Юлії Тимошенко, яка то збирається поїхати на суд, то відмовляється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459