Новопризначений голова київського міського штабу з попередження наслідків повені Сергій Садовий, директор Департаменту міського благоустрою, закликав киян повідомляти в міський Контактний центр про всі ділянки, де спостерігається поганий стік талої води.

«У рамках роботи із запобігання підтоплень місто перевіряють і розчищають зливостоки. Однак уже в процесі танення снігу вода може підняти сміття, яке накопичилося під сніговим покривом за зиму і це створює загрозу системам водовідведення міста. Якщо десь утворюються великі калюжі або підтоплення, це може свідчити в тому числі і про те, що зливостоки забиті. Тому такі зливостоки важливо перевірити повторно і за необхідності повторно очистити», - заявив Сергій Садовий.

Голова Департаменту міського благоустрою закликав киян повідомляти в міський Контактний центр про виявлення проблемних ділянок. «У нас готові оперативні бригади, ми оперативно будемо направляти їх на місце з перевіркою. Це допоможе уникнути більш серйозних проблем пізніше, коли навантаження на інженерні мережі стане максимальним», - сказав Садовий.

Як повідомлялося, через рясний снігопад, що обрушився на столицю 22 березня, Київ опинився під загрозою великого паводку. За прогнозами синоптиків і КМДА, можуть бути підтоплення у 80 місцях Києва. Міська влада розробила і почала активно впроваджувати комплекс заходів, спрямованих на захист столиці від «великої води».

Нагадаємо, в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склали перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143