Через сильні снігопади в Польщі близько 100 тисяч людей залишилися без електрики. Найбільше від стихії постраждали Мазовецьке і Подляське воєводства, повідомляє Rzeczpospolita.

Зокрема, у варшавській енергосистемі (Мазовецьке воєводство) світла позбулися 80 тисяч осіб. Повідомляється, що там відключилися близько двох тисяч підстанцій. В енергосистемі Білостока (Подляське воєводство) без електрики залишилися більше 20 тисяч чоловік.

Крім того, через снігопад суттєво ускладнився рух на автотрасах країни. Із затримками працюють і аеропорти, у тому числі - столичний.

У сусідній Чехії також пройшов сильний снігопад, унаслідок чого встановився сніговий покрив висотою в 40 сантиметрів, передає газета Lidové noviny. Найскладніша ситуація склалася в Моравії, де сталося безліч аварій, а низка доріг була закрита після падіння дерев, пише «Lenta.ru».

У березні поточного року на Європу обрушилися незвичайні для цієї пори року снігопади. У багатьох країнах відбулися масові відключення електрики. Автомобільне та повітряне сполучення у деяких регіонах також виявилося паралізованим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1635