З 31 березня по 1 квітня в оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій надійшло 6 повідомлень про підтоплення окремих територій Києва. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, повідомлялося про підтоплення вулиці Якуба Коласа, 3-5 - біля хлібокомбінату.

«Співробітники ДЕУ Святошинського району оперативно виїхали на місце, обстежили його і провели очистку вказаної ділянки», - повідомили в КМДА.

Відповідні роботи проведені у дворі вул. Б. Хмельницького, 50, де також за інформацією киян відбулося незначне підтоплення.

Крім того, мешканці столиці скаржилися на підтоплення вулиць Ярославської та Межигірської Подільського району.

Також кияни надали інформацію щодо місця підтоплення у дворі вул. Кольцова, 14, у Святошинському районі. На вказаній ділянці вже проведено очищення решіток.

Надійшла інформація і щодо підтоплення у дворі вул. Булгакова, 3.

Крім того, сталося підтоплення підземного переходу станції метро «Харківська» з боку вул. Миколи Бажана.

У КМДА нагадали, що про прояви підтоплень необхідно повідомляти на номер Контактного центру міста: 15-51.

Як повідомляв ForUm, для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації з 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема мотопомпи та пожежні насосні станції.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

У Києві на сьогоднішній день близько 240 будівель знаходяться на територіях, яким загрожує підтоплення.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склали перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341