Міністр оборони Південної Кореї Кім Кван Чжин у понеділок заявив, що Сеул розробляє план «активного стримування» КНДР, що включає можливість нанесення попереджувального удару при появі ознак загрози нападу з боку північного сусіда, передає південнокорейське агентство «Ренхап».

Міністр оборони на зустрічі з президентом країни Пак Кин Хе зазначив, що план щодо стримування КНДР передбачає розробку системи щодо «швидкої нейтралізації загроз ядерного або ракетного удару з боку Північної Кореї», повідомляє РІА «Новини».

Також повідомляється, що Республіка Корея має намір ввести в дію новітню систему протиракетної оборони, яка отримала назву Kill chain, раніше, ніж планувалося, тобто до 2015 року.

Міністр також зазначив, що Сеул співпрацюватиме з США з питань створення «систем безпеки в кіберпросторі», захисту інформації та застосування новітніх технологій у цій галузі.

Минулої суботи Пхеньян заявив, що відносини двох корейських держав перейшли в стан «воєнного часу», і за законами «воєнного часу» КНДР діятиме у разі ворожих «провокацій», які можуть перерости в «повномасштабну» або навіть «ядерну» війну. У понеділок президент Південної Кореї заявила, що країна «вживе рішучих заходів у разі провокації з боку КНДР, незважаючи на політичні наслідки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2022