Державтоінспекція України звертає увагу водіїв на складні погодні умови.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України, за прогнозами синоптиків, 1 квітня вночі та вранці у південних, центральних і північних областях місцями туман, видимість 200-500 м, вночі на Закарпатті та в Карпатах сильні дощі, в горах з мокрим снігом, вдень на півдні окремі грози.

«Під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути гранично уважними та обережними, суворо дотримуватись вимог Правил дорожнього руху. При тумані відстань до об'єкту здається в кілька разів більшою, ніж насправді. Тому при попаданні в смугу туману водіям необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду», - попередили в ДАІ.

Крім того, водіям нагадали, що необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть призвести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово, під час зупинки включати аварійну світлову сигналізацію.

Як повідомляв ForUm, 1 квітня на території України пройдуть дощі

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2018