Віце-прем'єр Олександр Вілкул заявив, що всі необхідні ресурси для боротьби з паводками є і вони знаходяться на чергуванні. Про це він заявив в ефірі каналу «Україна» 31 березня.

«Постійно чергує 42 тисячі осіб, більше 5 тисяч одиниць техніки, близько 1 тисячі одиниць техніки, яка може долати водні перешкоди, 22 літальні апарати і 90 піротехнічних бригад», - сказав він.

Вілкул прогнозує, що інтенсивне танення снігу в Києві очікується у вівторок-середу.

«Закінчується одна надзвичайна ситуація, починається інша надзвичайна ситуація, пов'язана з паводками», - зазначив він, повідомляє «РБК-Україна».

«Для західних та північних областей України перехід температури через нуль очікується до кінця наступаючого тижня. А в Києві різке підвищення температури до +13 і, як наслідок, інтенсивне танення снігу очікується у вівторок-середу», - сказав віце-прем'єр.

Відповідаючи на запитання, чи не варто відродити МНС, адже зараз головним рятувальником країни працює віце-прем'єр, перед яким стоять й інші завдання, Вілкул сказав: «Я не головний рятувальник України. Працює команда. Я - як віце-прем'єр. Керівник служби з надзвичайних ситуацій Болотських, дуже професійна людина. Міністри - оборони, охорони здоров'я, енергетики та вуглепромислового, ЖКГ ... Працює команда!».

Як повідомляв ForUm, для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації з 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема мотопомпи та пожежні насосні станції.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що унаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

У Києві на сьогоднішній день близько 240 будівель знаходяться на територіях, яким загрожує підтоплення.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склали перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2439