31 березня-2 квітня очікується інтенсивне сніготанення в басейнах річок Житомирської області: Уборть, Уж, Тетерів, формування силового та місцевого стоку, значного талого стоку на малих річкових водозборах з різкими підйомами рівнів води на цих річках, повідомили в прес-службі ДСНС.

«На Уборті, Ужі, Тетереві та їхніх притоках зростання рівнів води очікується в межах 0,8-1,5 м над поточним станом на ранок 29 березня з виходом води на більшості дільниць заплави та її затоплення у верхів'я Уборті, на Ужі, Тетереві і їхніх притоках і загрозою перевищення небезпечних відміток підтоплення присадибних ділянок та господарських споруд на р. Норин - в/п Славенщина і Уборть - в/в Рудня Іванівська», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович доручив міністру фінансів України Юрію Колобову вирішити питання заборгованості щодо фінансування робіт з ліквідації наслідків повеней та забезпечити належне фінансування заходів щодо запобігання підтоплення окремих територій нашої держави в результаті весняних паводків.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій виключає можливість підтоплень у Києві під час весняного водопілля.

Уряд доручив місцевій владі активізувати заходи щодо недопущення надзвичайних ситуацій під час повені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2288