Сьогодні в столиці буде актуальним питання ліквідації локальних підтоплень. Про це віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив на брифінгу, передає кореспондент ForUm`у.
«Близько 12:00 ранковий сніг перейде в дощ, можуть виникнути локальні проблеми, але плани їх усунення повністю готові. Для цього є вільні ємності у водосховищі», - сказав чиновник.

За його словами, станом на сьогодні в Україні до прийому повеневих вод готово 6,6 млрд м3 ємностей, у т.ч. 700 млн м3 на Київському «морі» і майже 300 млн м3 на Канівському. «Цього достатньо повністю. Разом з тим, для боротьби з підтопленнями задіяна комунальна техніка і техніка Держслужби з надзвичайних ситуацій. Техніка розподілена, як і працівники дренажними насосами», - зазначив віце-прем'єр.
 
 
Що стосується великовантажних машин, в'їзд яких у Київ знову обмежено, зважаючи на прогноз погоди, повідомив він, то строк обмеження залежатиме від погодних умов.

«У той же час машини, які завозять в Київ продукти харчування і промислові товари першої необхідності, ідентифікуються і пропускаються - вибудувана система взаємодії з магазинами і супермаркетами», - акцентував Вілкул.
 

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович сподівається, що рятувальники запобіжать можливим підтопленням територій.

Нагадаємо, Вілкул доручив профільним відомствам підготувати плани заходів щодо запобігання можливим паводкам.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226