Рішення президента Росії Володимира Путіна несподівано почати широкомасштабні навчання в регіоні Чорного моря викликало стурбованість Грузії. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Грузії.

«Ці навчання - незвичайні, незаплановані і виходять за межі звичайного розташування військових підрозділів, яке приведене у відповідність з Віденською угодою від 2011 року «Про зміцнення довіри і безпеки», - йдеться в повідомленні грузинського МЗС.

Зовнішньополітичне відомство Грузії зазначає, що такі дії викликають «особливе обурення на тлі відмови Росії від взяття зобов'язання про незастосування сили», яке взяв глава грузинської держави у 2010 році, виступаючи на сесії Європарламенту, і яке підтвердив парламент країни, затвердивши 7 березня 2013 р. резолюцію, згідно з якою Грузія продовжить інтеграцію в ЄС і НАТО, пише «Укрінформ».

У зв'язку з цим міністерство закордонних справ закликає міжнародне співтовариство «докласти більше зусиль для того, щоб забезпечити виконання Росією угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року».

Як повідомляв ForUm, 28 березня президент Росії Путін віддав наказ розпочати великомасштабні військові навчання на Чорному морі. «О 4 ранку сьогодні міністру оборони принесли закритий конверт, розкривши який він отримав відповідний наказ», - повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

За його словами, у навчаннях задіяно 36 кораблів, що базуються в Севастополі і Новоросійську, а також авіація. Всього задіяно до 7 тисяч осіб.

Нагадаємо, МЗС України заявило, що українська сторона була проінформована про намір Росії провести раптові широкомасштабні навчання в Чорному морі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3136