Корейська Народно-Демократична Республіка оголосила, що знаходиться у воєнному стані.

В офіційній заяві Пхеньяну сказано, що відтепер будь-які питання відносин з Південною Кореєю вирішуються відповідно до законів воєнного часу, передає «ВВС».

Напередодні влада Північної Кореї заявила, що ракетні сили країни приведені в стан повної бойової готовності і наведені на цілі в США у відповідь на польоти американських бомбардувальників В-2 над Корейським півостровом.

Москва висловила стурбованість «односторонніми діями», які «робляться навколо Північної Кореї». «Ми можемо ситуацію просто упустити з-під контролю, вона сповзе в таку спіраль порочного кола», - заявив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Раніше збройні сили Південної Кореї відмітили активізацію північнокорейських підрозділів ракет великої і середньої дальності, які швидше за все приведені в бойову готовність. Зокрема, в Північній Кореї було зафіксовано активний рух автомобілів і військ на місцях розміщення боєголовок.

Нагадаємо, нещодавно в США оголосили про посилення санкцій проти Північної Кореї: нові заборони вводяться відносно діяльності корейських зовнішньоторговельних банків, а також чотирьох приватних осіб.

Рада безпеки ООН одноголосно схвалила нові санкції проти Пхеньяну, який у лютому нинішнього року провів чергові, треті за рахунком, випробування ядерної зброї. Резолюція стосується обмежень на діяльність північнокорейських дипломатів, грошових переказів, а також доступу до предметів розкоші. У відповідь Північна Корея оголосила про односторонню відмову від усіх угод з Південною Кореєю про ненапад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2418