У зв'язку з таненням снігу та випаданням сильних дощів з 30 березня очікується формування чергової хвилі повені з підвищенням рівнів води над поточними відмітками в деяких річках України, повідомляє прес-служба ДСНС з посиланням на дані Українського гідрометцентру.

Зокрема, 30-31 березня на Верхній Тисі та її притоках очікується підвищення рівня на 0,5-1,5 м; у нижній течії Ужа - 1,0-2,0 м з початковим виходом води на заплаву, на Тисі на ділянці В. Бичков - Вилок - 1,5-2,5 м; у нижній течії Латориці - 0,5-1,0 м з тривалим утриманням значного шару води в заплаві; в нижній течії Боржави - 2,5-3,3 м (вихід води на заплаву). Також можливе підтоплення сільгоспугідь в Іршавському та Виноградівському районах Закарпатської області.

30 березня-1 квітня на ріках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області), Прута та Сірету очікується підвищення рівня води на 0,5-1,5 м.

Також 31 березня-2 квітня на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська області) очікується підвищення рівня на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь. На річках Київської, Житомирської та Черкаської областей Уборть, Уж, Тетерів, Ірпінь, Стугна, Рось, Трубіж, Супій - на 0,8-1,5 м.

Крім того, очікується вихід води і затоплення заплав у верхів'ях Уборті, на Ужі, Тетереві, Ірпені, Трубежі та їхніх притоках, Стугні, Росаві.

На малих річках басейну Десни (Чернігівська, Сумська області) очікується підвищення рівня на 0,5-1,5 м. Можливий вихід води на заплаву.

Під час танення снігу на рівнині можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Як раніше повідомляв ForUm, завтра вдень, 30 березня, в Україні буде до 7° тепла, в більшості регіонів пройде мокрий сніг і дощ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2516