Посол України в Польщі Маркіян Мальський вважає можливе спільне проведення з Польщею та Словаччиною зимових Олімпійських ігор 2022 року ефективним інструментом для європейської інтеграції України.

Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на прес-службу Міністерства закордонних справ.

«Підготовка до цього спортивного заходу стала б важливим елементом євроінтеграційної політики України, адже чим більше таких проектів робити спільно з нашими європейськими партнерами, тим ближче Україна буде до Європи», - сказав посол.

Крім того, він зазначив, що ця подія могло б сприяти подальшому соціально-економічному розвитку всього Карпатського регіону.

При цьому Мальський підкреслив, що ця тема вже обговорювалася на зустрічі Президента Віктора Януковича з президентами Польщі Броніславом Коморовським і Словаччини Іваном Гашпаровичем.

Нагадаємо, в лютому Янукович висловив зацікавленість у спільному проведенні України з Польщею та Словаччиною зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Прес-секретар Міністерства спорту Польщі Катажина Коханяк повідомила, що українська сторона офіційно не зверталася до польської з ідеєю разом подавати заявку на організацію зимової Олімпіади 2022 року.

За її словами, вона не чула про переговори щодо подачі заявки трьома державами: Польщею, Словаччиною та Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2320