Одеський нафтопереробний завод після дворічного простою за ініціативою попереднього власника - найбільшої приватної нафтопереробної компанії «ЛУКОЙЛ» (Росія) - приступив до повномасштабних пусконалагоджувальних робіт для відновлення виробництва продукції.

Пуск до початку робіт на заводі дав голова Ради директорів групи ВЕТЕК - нинішнього власника підприємства - Сергій Курченко в присутності міністра палива та енергетики України Едуарда Ставицького.

«Цим ми відроджуємо вітчизняну нафтопереробку. Ми дуже раді тому, що завод дістався нам у хорошому стані», - сказав Курченко і додав, що компанія націлена зробити підприємство економічно ефективним і конкурентоспроможним, повідомляє «УНІАН».

У свою чергу Ставицький пообіцяв усіляко сприяти у відродженні нафтопереробки в Україні. «Ви скоро побачите, як протягом року уряд ухвалить низку постанов для підтримки вітчизняної нафтопереробки», - сказав міністр.

Як передбачається, основне виробництво на заводі почнеться вже через два місяці.

Одеський нафтопереробний завод (м. Одеса) здатний щорічно переробляти 2,8 млн тонн нафти. З 2000 року завод належав найбільшій в Російській Федерації приватній нафтової компанії «ЛУКОЙЛ».

З липня 2005 року по березень 2008 року Одеський НПЗ перебував на широкомасштабній модернізації.

4 березня 2013 р. «ЛУКОЙЛ» продав українській групі ВЕТЕК 99,6% акцій Одеського нафтопереробного заводу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258