Житомирська міліція повернула з Києва додому двох дітей, які зникли в Новоград-Волинському районі. 
За даними сектору по зв'язках з громадськістю Управління МВС в області, про зникнення двох своїх неповнолітніх синів 18 березня в міліцію повідомила мешканка с. Майстрова Воля.
 
 
Вона розповіла, що напередодні близько 15:00 її 14-річний і 10-річний сини пішли з дому і не повернулися.

«Разом з дітьми з будинку зникли і грошові заощадження в сумі не більше тисячі гривень. Правоохоронці одразу ж припустили, що діти могли взяти гроші і попрямувати на циркову виставу, на яку їх не пускали батьки. Але на той момент гастролі цирку в Новоград-Волинському закінчилися. На місцевому автовокзалі дітей впізнали з фотографій. Там їм вдалося придбати квитки на житомирський рейс», - повідомили в міліції.
Розшук продовжився в обласному центрі.

«Хлопчаків шукали по всіх розважальних центрах Житомира, - повідомив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Валерій Ратинський. - Міліціонери обстежили підвальні приміщення, покинуті будинки, горища багатоповерхівок, словом, всі місця, де діти могли знайти собі тимчасовий притулок».

За словами правоохоронців, у зниклих був з собою мобільний телефон, але й він був вимкнений.

Між тим, в одній із соціальних мереж на сторінці старшого з братів оновлювалася інформація, де хлопчик залишав повідомлення своїм друзям, вказуючи своє місцезнаходження.
25 березня, через тиждень з моменту зникнення дітей, у міліцію надійшло повідомлення зі столичної лікарні. Лікарі повідомляли про госпіталізацію 10-річного хлопчика, як виявилося надалі, одного з розшукуваних.

«До Києва виїхали співробітники дитячої міліції, - повідомив заступник начальника міліції Новоград-Волинського району Андрій Подик. - Повідомлення підтвердилося. У столичному опіковому центрі з обмороженням двох ніг та обличчя знаходилася розшукувана дитина. Старшого брата знайшли в квартирі одного з киян».

З'ясувалося, що діти дійсно потайки взяли з дому гроші і відправилися в цирк. Але оскільки клоуни вже виїхали, то хлопці, маючи на руках тисячу гривень, вирішили додому не повертатися, а використовувати таку можливість для екскурсійної поїздки у столицю.

З Житомира, куди вони дісталися рейсовим автобусом, діти маршруткою безперешкодно виїхали до Києва. День провели, гуляючи по столичних вулицях, а вночі бездомний відвів дітей у теплий підвал.

Вдень хлопчики знову відправилися гуляти по місту, зайшли в інтернет-клуб, де старший брат залишив повідомлення про місцезнаходження. Коли гроші закінчилися, їжу вирішили випрошувати, оселившись в під'їзді висотки, де діти фактично і провели цілий тиждень.

Зазначається, що тільки після того, як молодший опинився у вкрай важкому стані, один з жителів під'їзду викликав «швидку», а другого, щоб відігріти, завів до себе додому.

«Старший хлопчик того ж дня був доставлений додому до батьків, - повідомив Подик. - Молодшому доведеться пройти двотижневий курс лікування в опіковому центрі. Через складні погодні умови, що обрушилися на столицю в ті дні, дитина отримала обмороження ніг та обличчя II ступеня».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2389