Міністр закордонних справ України Леонід Кожара розраховує, що Україна цього року створить зони вільної торгівлі з Євросоюзом та Митним союзом. Про це Кожара повідомив у Дипломатичній академії МЗС Росії в Москві.

«Наша позиція тут гранично проста. Ми хочемо мати зону вільної торгівлі і з Європейським Союзом, і з країнами Митного союзу... Вже цього року Україна може стати єдиною державою в світі, яка матиме зону вільної торгівлі і на Сході - з Митним союзом, і на Заході - з Європейським Союзом», - зазначив Кожара.

Він підкреслив, що в багатьох регіонах світу проходять інтеграційні процеси, багато країн спільно намагаються протистояти фінасово-економічній кризі, повідомляє «УНІАН».

За словами Кожари, ті країни, які не беруть участь в інтеграційних процесах, програють конкретну боротьбу на світових ринках, тому інтеграційні процеси відбуваються і в Європі, і в Азії.

«Для України дуже важливо не випасти з цього процесу», - переконаний міністр.

При цьому він нагадав, що зараз обговорюється питання про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі між США і Євросоюзом. З іншого боку, Митний союз розглядає питання створення зони вільної торгівлі з В'єтнамом і Новою Зеландією.

Нагадаємо, раніше Кожара заявив, що українська сторона як і раніше вважає найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом формат «3+1».

«Для України найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом є формат «3+1», в якому наша держава могла б брати участь шляхом створення зони вільної торгівлі з Митним союзом і приєднання до тих або інших угод цього міждержавного утворення в окремих сферах, з урахуванням інтересів усіх без винятку сторін», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2306