Уряд повинен активізувати роботу щодо забезпечення населення якісними і доступними лікарськими засобами. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони, повідомляє прес-служба Глави держави.

Він нагадав, що майже рік тому для врегулювання ситуації у фармацевтичній сфері та на ринку лікарських засобів РНБО ухвалила рішення про сприяння розвитку вітчизняної фармацевтичної промисловості. «Якість і ціна ліків - надзвичайно важливе питання практично для кожного громадянина України, воно безпосередньо стосується питання безпеки його життя і здоров'я», - підкреслив Президент.

Однак, на думку Януковича, це завдання виконується дуже повільно. «Ми розраховували, що ситуація буде змінюватися набагато динамічніше і швидше, ніж це робиться зараз», - сказав він. «Люди чутливо ставляться до цього питання, ситуації, яка складається на фармацевтичному ринку, і заходи, вжиті урядом у цьому напрямі, недостатні», - зазначив Президент.

Глава держави наголосив на необхідності активізувати цю роботу. «Тема якості і доступності ліків стала сьогодні дуже резонансною. Тому сьогодні у нас відбудеться принципова і відверта розмова з цього питання», - сказав він.

Президент також нагадав про необхідність затвердження вимог до виробництва та контролю якості ліків у відповідності зі стандартами Європейського Союзу.

Нагадаємо, 1 березня Держлікслужба України почала видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2325