З метою моральної і матеріальної підтримки студентів вищих навчальних закладів та заохочення молоді до здобуття вищої освіти Кабінет Міністрів України призначив соціальну стипендію Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2013 рік. Відповідне розпорядження уряд прийняв 27 березня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

У міністерстві нагадали, що вказана стипендія заснована постановою Верховної Ради України від 24 жовтня 2002 р. № 218 «Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей». Для студентів вищих навчальних закладів І-II рівнів акредитації вона становить 750 гривень, для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації - 900 гривень.

У Міносвіти зазначили, що соціальні стипендії Верховної Ради України призначаються щорічно з 1 січня на один календарний рік розпорядженням Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства освіти і науки України згідно з відповідними пропозиціями центральних органів виконавчої влади, яким підпорядковані вищі навчальні заклади. Кандидати на отримання соціальних стипендій Верховної Ради України висуваються вченими (педагогічними) радами вищих навчальних закладів за місцем навчання претендента з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей

Соціальна стипендія Верховної Ради України призначається і виплачується додатково до інших стипендій і грантів, наданих фізичними або юридичними особами, державної допомоги, наданої відповідно до законодавства студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які навчаються за кошти державного бюджету на денній формі навчання в державних і комунальних навчальних закладах І-IV рівнів акредитації.

Як раніше повідомляв ForUm, з метою заохочення найбільш обдарованих студентів та створення більш сприятливих умов для здобуття молоддю вищої освіти урядом ухвалено рішення про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів студентам вищих навчальних закладів на І семестр 2012/2013 навчального року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2502