Незважаючи на потепління в перших числах квітня, в Україні серйозного підтоплення не очікується. Про це, як кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції на тему «Кліматичний аналіз ситуації в Україні. Прогноз на 2013 рік» заявила завідуюча відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова.

«Зараз багато розмов про те, затопить чи ні. Ми раді, що в минулі вихідні випав сніг, а не опади у вигляді дощу. Якби йшов дощ, то ми б з вами вже плавали. Повільне танення снігу не повинно призвести до повені», - зазначила вона.

Мартазінова прогнозує, що ситуація буде приблизно такою ж, як у попередні роки.

За її інформацією, в першій декаді квітня температура повітря буде підвищуватися по всій території України і досягне 10 градусів тепла і вище. «Але сніг буде танути поступово», - запевнила фахівець.

Також вона додала, що на півночі України ще не почалося танення снігу, але, все таки, він повинен зійти поступово.

Крім того, за її словами, у другій декаді квітня очікується похолодання. Температура повітря буде нижче норми, в деякі дні може коливатися від +3 ° до +7 °, а вночі найімовірніше будуть заморозки.

«У першій декаді квітня пройдуть дощі в західних регіонах, а в другій і третій - очікуються сильні опади на території східної України», - підсумувала Мартазінова.

Нагадаємо, у минулі вихідні в Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2414