Важливою складовою безпечного пропуску повені та сходження криги є збалансоване штучне регулювання рівня води у водосховищах Дніпровського каскаду.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході виїзного засідання Міжвідомчої оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо проведення протипаводкових заходів у західному регіоні, яке проходило у Волинській області, повідомляє прес-служба чиновника.

«Для прийому повеневих вод Держводагентством підготовлений вільний об'єм у водних об'єктах, який складає більше 6,6 мільярда кубометрів води: понад 700 мільйонів кубометрів на Київському водосховищі, 4,4 мільярда у Кременчуцькому і 1,2 мільярда кубометрів у Каховському», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані із запобіганням можливому затопленню територій, на засіданні Кабінету Міністрів України 6 лютого створений Міжвідомчий оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Нагадаємо, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2314