Президент України Віктор Янукович закликає активізувати тренування з цивільної оборони для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій. Про це Глава держави заявив сьогодні, виступаючи на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Янукович зазначив, що одним із питань порядку денного сьогоднішнього засідання є посилення взаємодії між рятувальниками та військовослужбовцями при запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. За його словами, основна мета цього - створення дієвого «державного управління силами і засобами подолання наслідків природних лих, техногенних аварій і катастроф».

Янукович підкреслив, що з року в рік техногенна ситуація у світі погіршується, а тому є необхідність у створенні якісної системи, яка могла б реагувати на техногенні катастрофи.

На думку Президента, об'єднання функцій Міністерства оборони і Державної служби з надзвичайних ситуацій створює умови для збільшення можливостей захисту та порятунку громадян, повідомляє «УНІАН».

Як зауважив Глава держави, ситуація із сильними снігопадами продемонструвала, що такий крок виправданий.

Янукович подякував військовослужбовцям, які прийшли на допомогу громадянам під час негоди, що, за його словами, дозволило врятувати людські життя.

Після цього Янукович зауважив, що хотів би також висловити власну думку з приводу подолання наслідків стихійного лиха.

«При виконанні цих обов'язків також потрібно проводити тренування, які передбачені системою цивільної оборони», - сказав Президент.

«Подумайте над цим питанням», - додав Янукович, звертаючись до членів РНБО.

Нагадаємо, на минулих вихідних у Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2586