Для оперативного реагування в умовах повені створено міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тисячі чоловік. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході виїзного засідання Міжвідомчого оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо проведення протипаводкових заходів у західному регіоні, яке проходило у Волинській області, повідомляє прес-служба чиновника.

Вілкул зазначив, що урядом складена карта ризиків підтоплення по всій території України. За його словами, в неї включені як традиційні зони підтоплення уздовж річок Дніпро, Дністер, Прут та Дунай, так і потенційні, які розташовані у зоні впливу річок центральної та східної частини України.

«Для оперативного реагування в умовах повені створено міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тисячі чоловік. У нього входять групи реагування від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства інфраструктури та Міністерства енергетики та вугільної промисловості. До складу цих груп залучено понад 5 тисяч одиниць основної техніки, понад 830 засобів подолання водних перешкод, 22 літальних апарати різного призначення», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Також, за його словами, для ліквідації крижаних заторів, захисту мостів, гідроспоруд, дамб передбачено залучення 90 піротехнічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій загальною чисельністю 490 осіб і 150 одиниць техніки. З сьогоднішнього дня фахівці-піротехніки почали вибухові роботи крижаних заторів.

Як раніше повідомляв ForUm, для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані із запобіганням можливому затопленню територій, на засіданні Кабінету Міністрів України 6 лютого створений Міжвідомчий оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Нагадаємо, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2370