Нова Стратегія національної безпеки України, прийнята майже рік тому, дозволила за короткий термін впорядкувати роботу сектору безпеки нашої держави та поступово впроваджувати глибокі перетворення у кожному із його сегментів.

Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час виступу на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомили у прес-службі Глави держави.

Зокрема, зазначив Глава держави, прийнятий комплекс документів з реформування і розвитку Збройних сил, тривають структурні зміни в оборонно-промисловому комплексі. Схвалені рішення про перепідпорядкування прикордонної служби та розпочато реорганізацію системи реагування на надзвичайні ситуації.

«Також триває робота з підготовки реформи правоохоронних органів. Ми домовилися, що профільний комітет при Президенті напрацює відповідні пропозиції, і найближчим часом ми їх розглянемо», - сказав Віктор Янукович.

Як зазначив Президент, значну увагу влада приділяє і питанням екологічної безпеки. Так, останнім часом активізовано роботу щодо якісного підвищення рівня безпеки на Чорнобильській атомній електростанції. До реалізації цього завдання залучається міжнародне співтовариство, підкреслив Янукович.

На якісно новий рівень вийшли і питання соціальної безпеки - від послідовного посилення соціальної захищеності людей завдяки реалізації соціальних ініціатив, ініційованих Президентом, до заходів щодо забезпечення громадян доступними та перевіреними медикаментами, додав Глава держави.

Як повідомив Президент, найближчим часом РНБО представить Доповідь про стан національної безпеки за підсумками роботи в 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2324