Україна поки не планує відкривати консульство у Придністров'ї. Про це міністр закордонних справ України Леонід Кожара сказав на прес-конференції у Москві після закінчення переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

«В України теж існують великі інтереси у Придністров'ї, і багато громадян України живе у цьому регіоні. Але поки це питання на двосторонньому рівні з Молдовою не порушувалося», - сказав Кожара.

У той же час МЗС РФ ще раз підтвердив бажання відкрити таке представництво у цьому регіоні. Лавров повідомив, що Росія звернулися до уряду Молдови з таким проханням, оскільки чимало громадян Росії проживають у цьому регіоні і вимагають консульського обслуговування, повідомляє «УНІАН».

«Ми пояснили нашим молдавським колегам, що консульство аж ніяк не слід розглядати як якийсь крок мало не до визнання незалежності. Консульство за визначенням розташоване на території тієї держави, де є посольство тієї ж країни, чиє консульство відкривається в одному із регіонів відповідної держави-господаря. Так що тут не повинно бути ніяких страхів і побоювань», - сказав Лавров.

Як раніше повідомляв ForUm, наступний раунд переговорів «Постійної наради з політичних питань в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання» у форматі «5+2», до якого входять Республіка Молдова, Придністров'я – як сторони; ОБСЄ, Україна, Російська Федерація – як посередники; ЄС, США – як спостерігачі, відбудеться 23-24 травня 2013 року в Одесі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2317