У Житомирській області для виконання протипаводкових робіт на об'єктах облводресурсів створена 41 аварійна бригада, повідомляє прес-служба ОДА.

«Бригади укомплектовані необхідною технікою в кількості 66 одиниць, при необхідності буде задіяно 280 осіб. У підвідомчих організаціях створений аварійний запас матеріалів на суму 207 тис. грн, перевірено його стан і місце зберігання. Приведено у готовність шість автономних джерел електропостачання водогосподарських організацій, дев'ять плавзасобів і вісім одиниць насосного обладнання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогоднішній день затоплень і підтоплень дворів населення немає.

За даними обласного Гідрометцентру, у результаті сильних снігопадів 22-24 березня у басейнах річок Житомирської області сформувалися значні снігозапаси, які складають у середньому по басейнах річок: Случ - 106 мм, Уборть - 70 мм, Уж - 70 мм, Тетерів - 50 мм. За підрахунками, об'єм води від танення існуючого снігу орієнтовно складатиме близько 1,4 млрд куб.м, що становить 50% річного стоку у межах області.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Житомирська, Закарпатська, Одеська, Тернопільська, Хмельницька області не готові до пропуску паводку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2340