З понеділка 144 київських інтерни будуть допомагати обслуговувати виклики лікаря додому. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході прес-конференції заявив директор Департаменту охорони здоров'я України Віталій Мохорєв.

«У Києві в перші два дні після ускладнень погодних умов спостерігалося збільшення кількості звернень до лікарів первинної ланки - терапевтів, педіатрів. Зокрема, збільшилася кількість викликів лікарів додому», - зазначив чиновник.

За його словами, у зв'язку зі сформованою ситуацією з Національним медичним університетом ім.Богомольця була досягнута домовленість про залучення додаткових лікарів, які б обслуговували виклики додому.

«Йдеться про залучення 144 лікарів-інтернів, які завершили навчання в університеті і зараз проходять інтернатуру на базі наших лікувальних установ», - уточнив Мохорєв.

У свою чергу, начальник ГУ Держсанепідслужби у Києві Ольга Рудницька заявила, що за останній тиждень, з 18 по 24 березня, на ГРВІ та грип захворіли 6650 школярів.

Як повідомляв ForUm, влада Києва прийняла рішення продовжити весняні канікули на три дні - до 4 квітня 2013 року.

З перших тижнів березня спостерігається підвищення рівня захворюваності на грип і ГРВІ серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

«Незважаючи на те, що показники захворюваності ще не перевищили епідемічний поріг, захворюваність серед киян, особливо серед дітей, зросла», - повідомили у Департаменті охорони здоров'я КМДА.

Нагадаємо, днями міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що епідемії грипу та ГРВІ в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189