Прем'єр-міністр України Микола Азаров обговорив з президентом Угорщини Яношем Адером питання захисту населення наших країн від можливого паводка. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зокрема, президент Угорщини зазначив, що, згідно з прогнозами, складається досить тривожна ситуація, оскільки у Карпатському регіоні накопичилося вдвічі більше снігу, ніж зазвичай. Тому, підкреслив він, зараз необхідно вжити заходів для того, щоб попередити можливі негативні наслідки.

«Ми маємо намір зробити все для того, щоб попередити трагедію і страждання від паводків, які нам добре відомі з нашої історії», - зазначив Адер.

Він додав, що Україні та Угорщині у цьому напрямі необхідно взаємодіяти.

За його словами, у разі екстремальної повені угорські водосховища можуть на 70 см знизити рівень води у річці Тиса.

У свою чергу, Азаров зазначив, що українські водосховища підготовлені до весняної повені, і, за розрахунками, вони здатні повністю впоратися з можливою високою водою.

«У нас є хороший досвід прикордонного співробітництва, і наші служби мають всі можливості оперативно взаємодіяти у питанні недопущення катастрофічних наслідків паводку», - сказав Азаров.

Нагадаємо, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2339