Президент РФ Володимир Путін розповів членам Загальноросійського народного фронту (ЗНФ), що перестав підслуховувати після відходу із КДБ, оскільки це недобре.

У ході спілкування з учасниками конференції ЗНФ до Путіна звернулася член Ради з прав людини Яна Лантратова, яка висловилася проти введення у РФ механізмів ювенальної юстиції. Як приклад вона навела розмову двох дітей, один із яких радив іншому «потерпіти трохи» до прийняття закону, який дозволить поскаржитися на батьків. Правозахисниця зазначила, що діти не усвідомлюють усіх наслідків «скарг на батьків» у судові інстанції, повідомляє РІА «Новости».

Путін поцікавився, де вона почула цю розмову, і та зізналася, що випадково підслухала розмову дітей на дитячому майданчику у Санкт-Петербурзі.

«Підслуховувати недобре. Я засвоїв це ще з часів роботи у КДБ. Зав'язав з цим», - зазначив Путін.

Ювенальна юстиція - система правосуддя, яка включає особливий порядок судочинства і систему судів для неповнолітніх. Протягом останніх років у Росії ведуться безперервні дискусії про доцільність введення цієї системи. Раніше президент РФ обіцяв, що думка суспільства з цього питання буде почута. Він погодився з тим, що низка положень законопроектів про соціальний патронат і про контроль за забезпеченням прав дітей у неоднозначному трактуванні містить явні соціальні ризики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2626