У Деснянському районі Києва, у мікрорайоні Биківня, на два місяці введені карантинні обмеження через можливе розповсюдження сказу. Зоною загрози оголошена і територія, прилегла до мікрорайону, у тому числі Лісовий масив.

Як повідомляє прес-служба райдержадміністрації, у Биківні в одному із дворів скажена лисиця покусала чотирьох собак. Ветеринари Головного управління Центру охорони здоров'я тварин у Києві провели у районі вакцинацію 165 тварин і застерігають населення столиці про можливу загрозу.

Зробити щеплення проти сказу місцевим жителям можна у травмпункті поліклініки для дорослих №2 за адресою вулиця Драйзера, 19, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Як розповів в.о. голови Деснянської райадміністрації Вадим Костюченко, карантин оголошений з 26 березня. «Карантин щодо сказу буде знято через два місяці з дня останнього випадку захворювання, за умови виконання всіх заходів, передбачених комплексним планом і чинною інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», - сказав Костюченко.

Під час карантинного періоду на території Деснянського району забороняється проводити виставки та інші видовищні заходи за участю собак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235