Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник закликав керівників регіонів вжити невідкладних дієвих заходів для підготовки до відведення надлишків води від танення снігу, очищення зливової каналізації та дренажних систем для недопущення підтоплення поверхневими водами вулиць і доріг населених пунктів, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Відповідну факсограму Міністерство направило Раді Міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям. У тексті факсограми також зроблено акцент на розчищення русел річок від льодових заторів, якщо є така необхідність.

Також Темник доручив керівникам структурних підрозділів Мінрегіону протягом сьогоднішнього дня перевірити стан очистки водостоків та систем дощової каналізації у районах Києва.

Крім того, він розпорядився, щоб зливні каналізації та дренажні системи у період танення снігу перевіряли якомога частіше і вчасно чистили від сміття.

Як повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив профільним відомствам підготувати плани заходів щодо запобігання можливим паводкам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198