Виробничі потужності компанії «Київводоканал» готові до роботи в умовах ймовірних весняних паводків, повідомили у прес-службі Публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал».

Зокрема, на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях проведено низку заходів з підготовки до ймовірних паводкових явищ.

Зараз контроль рівня води ведеться у посиленому режимі, а на склади реагентів завезена місячна норма коагулянту і флокулянту, поінформували у прес-службі.

Крім того, на випадок критичного підняття рівня води у річці Дніпро і неможливості забору води з цього джерела, була розконсервована плавуча насосна станція «Роса-300», призначена для перекачування води із Десни на Дніпровську станцію водопідготовки, та проведено підготовчі роботи для її запуску в експлуатацію у разі необхідності, підкреслили у «Київводоканалі».

Як повідомляють фахівці «Київводоканалу», на даний час всі показники кількості і якості як дніпровської, так і деснянської води перебувають у нормі.

Результати хіміко-бактеріологічних досліджень, які проводяться лабораторіями станцій водопідготовки, а також багаторічний досвід працівників департаменту експлуатації водопровідного господарства, які щорічно особливо уважно стежать за динамікою поверхневих джерел саме у період танення снігу, зараз не дають підстав для очікування аномальних повеней.

За словами фахівців «Київводоканалу», небувалі снігопади, що пройшли в минулі вихідні у столиці, істотно не впливатимуть на підняття водного рівня безпосередньо у річках Дніпро і Десна, адже переважну частину талої води вберуть грунти, низька ступінь промерзання яких на даний час не створить для цього перешкод.

У той же час фахівці зазначають, що найбільш чутливим танення снігу буде на вулицях міста, адже захаращення зливової каналізації, яка перебуває у сфері управління КК «Київавтодор», унеможливлює оптимальний прийом такої кількості опадів і призводить до переповнення зливостоків, наголошується у повідомленні.

«Київводоканал» наголошує, що на сьогоднішній день всі об'єкти Товариства, зокрема, обидві станції водопідготовки та Бортницька станція аерації, працюють у штатному режимі.

При цьому у «Київводоканалі» нагадали, що паводок - значне підвищення водності річки у межах річного циклу, що виникає нерегулярно. Утворюється під час сильних дощів або відлиги. Повінь - значне затоплення місцевості внаслідок підйому рівня води в річці, озері, водосховищі, спричинене інтенсивними зливами, весняним таненням снігу, вітровим нагоном води.

Як повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив профільним відомствам підготувати плани заходів щодо запобігання можливим паводкам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146