Росія підтримує визначені Україною пріоритети на період головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав перед початком переговорів з українським колегою, чинним головою ОБСЄ Леонідом Кожарою.

«Ми підтримуємо ті пріоритети, які українське головування сформулювало і просуває, і розраховуємо на те, що спільними зусиллями разом з іншими членами ОБСЄ нам вдасться просувати процеси перетворення цієї організації у більш ефективну структуру», - сказав Лавров.

Він підкреслив, що ОБСЄ повинна зближувати всіх європейців, а не забивати клини і сприяти просуванню односторонніх підходів, передає «УНІАН».

При цьому Лавров підкреслив, що у ході переговорів будуть обговорюватися також питання двосторонньої співпраці і стан справ з виконанням принципових домовленостей, які узгодили президенти двох країн.

Як раніше повідомляв ForUm, глава МЗС України Леонід Кожара заявив, що одним із пріоритетів України на час її головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі стане посилення цієї структури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192