Апостольська нунціатура в Україні та посольство України при Святому Престолі у Ватикані виключають візит Папи Римського Франциска в Україну найближчим часом, повідомили співробітники диппредставництва України при Ватикані.

«Ми не знаємо (про візит в Україну і терміни), якщо будемо знати, то повідомимо... Ще дуже рано - він (Папа Римський) нещодавно був обраний. У липні він буде у Ріо-де-Жанейро, у Бразилії, з нагоди Всесвітнього дня молоді... Про візити повідомляється за 6 місяців-рік», - розповіли в Апостольській нунціатурі.

У диппредставництва поки немає інформації навіть про те, чи розглядається на даний момент у Ватикані можливість візиту Папи Римського в Україну.

Цю інформацію підтвердили і в українському посольстві.

«Поки що (про візит) не йдеться. Це перспектива віддалена», - зазначив співробітник диппредставництва України при Ватикані.

Український дипломат також повідомив, що на даний момент не ведуться офіційні переговори від України про відвідини Франциска, передають «Українські новини».

«Блаженніший Святослав написав вітального листа Папі Франциску I з нагоди його обрання. Він також запросив при можливості відвідати Україну з нагоди 1025-літнього ювілею хрещення Русі. Наскільки це можливо - мені важко говорити», - зазначив він.

За його словами, відповіді на вітальний лист не було.

Нагадаємо, аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо був обраний Папою Римським увечері 13 березня. Він став першим єзуїтом і першим латиноамериканцем на Святому престолі.

Після обрання понтифік відмовився від особистого автомобіля і поїхав із Ватикану з рештою кардиналами на автобусі. Пару днів тому стало відомо, що Франциск розгляне можливість закриття Ватиканського банку, який останнім часом опинився у центрі гучних фінансових скандалів.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук повідомив, що надіслав новообраному Папі Франциску запрошення в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462