Анульовано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, виданий Державному підприємству «Алушталіфт», повідомили у Територіальному управлінні Держгірпромнагляду по АР Крим і м.Севастополя.

Так, у ході комплексної перевірки підприємства з'ясувалося, що раніше ними були надані недостовірні відомості про проведені роботи підвищеної небезпеки. Зокрема, до обслуговування ліфтів допускаються електромеханіки, які не мають обов'язкового професійного навчання.

В цілому, на даний момент чисельність працівників підприємства складає 9 чоловік, хоча, за розрахунком потреби складу працівників ліфтової служби, потреба в персоналі складає 27 працівників.

Посади директора, головного інженера і головного бухгалтера є вакантними, однак накази про призначення осіб, які виконують їхні обов'язки, перевіряючим пред'явлені не були. Відсутні інженер з охорони праці та особа, відповідальна за безпечну експлуатацію електрогосподарства.

Зі 188 одиниць ліфтів, що обслуговуються ДП «Алушталіфт», 19 не проведено позачергове технічне опосвідчення після капітального ремонту, не проведено експертне обстеження 21 ліфта, який досяг граничного строку експлуатації.

У машинних відділеннях ліфтів допускається розміщення телекомунікаційного обладнання та мереж операторів зв'язку на порушення п.6.5.24 «Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів».

За результатами перевірки оформлені акти і розпорядження на ім'я міністра регіонального розвитку і ЖКГ АР Крим із зазначенням виявлених порушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202