Чорноморські порти можуть значно перевищити обробку вантажів за рахунок логістики. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю угорським ЗМІ, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Обсяги перевалки вантажів у вітчизняних портах на Чорному морі - 150 млн тонн на рік. І вони можуть бути значно збільшені, коли ми забезпечимо відповідну логістику», - сказав прем'єр-міністр.

«Для нас важливо забезпечити надійні транспортні потоки між Україною та Європою. І угорський напрямок видається актуальним і вигідним, оскільки це найкоротший шлях до Центру Європи», - підкреслив він.

Глава уряду нагадав, що за два останні роки в Україні модернізовані автодороги Київ-Ягодин та Київ-Львів, і зараз настала черга угорського логістичного напрямку.

«Я порушив це питання перед прем'єр-міністром Угорщини і сказав: якщо Угорщина готова надати нам кредити, то ми готові досить швидко реалізувати ці проекти», - повідомив Азаров.

За його словами, «кошти можуть частково бути надані Європейським Союзом або Європейським банком реконструкції та розвитку».

«У будь-якому разі, я вважаю, що це питання буде вирішене», - підкреслив глава українського уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 березня було підписано спільну заяву прем'єр-міністрів України Миколи Азарова і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана «Про розвиток автодорожніх контрольно-пропускних пунктів на українсько-угорському державному кордоні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300