Лідер КНДР Кім Чен Ун в ніч на 29 березня підписав наказ про приведення ракетних військ у готовність до нанесення удару по американським військовим базам у Південній Кореї і в Тихому Океані. Про це повідомляє офіційне північнокорейське агентство ЦТАК.

Підписання відповідного розпорядження відбулося на екстреній оперативній нараді, в якій взяли участь представники військового керівництва країни. Кім Чен Ун висловив упевненість, що в поточних умовах «настав час звести рахунки з американськими імперіалістами», і заявив, що бази противника «одним ударом будуть перетворені на попіл».

Як зазначає Reuters, дії КНДР були зроблені через кілька годин після того, як США у ході спільних навчань з Південною Кореєю задіяли стратегічні бомбардувальники B-2, здатні, у тому числі, доставляти ядерну зброю.

КНДР раніше вже заявляла про готовність завдати ракетного удару по США у разі провокації. Влада країни стверджувала, що, крім Гуама і Гавайських островів, атака може бути проведена і на материкову частину Сполучених Штатів, пише «Lenta.ru».

Відносини КНДР з США і Південною Кореєю різко погіршилися, після того як у лютому Пхеньян провів ядерні випробування, відповіддю на які стали нові жорсткі санкції з боку міжнародного співтовариства. Північна Корея, у свою чергу, вийшла з угоди про перемир'я з Південною, яка діяла протягом 60 років, а також попередила ООН, що півострів перебуває «на межі ядерної війни».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292