Україна сподівається, що вже найближчим часом будуть відпрацьовані два нових маршрути поставок природного газу. Про це сказав учора в Угорщині міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, повідомляє радіо «Свобода».

Перший із них відомий як TANAP - трубопровід, який повинен пройти від Азербайджану в Центральну Європу, інший - коридор «Адрія», який пройде від споруджуваного у Хорватії терміналу скрапленого газу.

Україна розраховує, що цей проект буде реалізований у найближчі 2-3 роки.

Ставицький також нагадав, що Україна у цьому місяці майже не закуповувала газ у Росії через розбіжності щодо ціни на російський газ.

За словами Ставицького, Київ працює над збільшенням обсягів диверсифікаційних поставок газу в Україну і розраховує на те, що ці процеси вплинуть на позицію Росії щодо перегляду ціни газу для України.

Нагадаємо, 28 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров в рамках офіційного візиту до Угорщини заявив про те, що Україна почала реверсні поставки газу з Європи через територію Угорщини. Україна і Угорщина обговорюють можливість транспортування в Україну газу з Європи в обсязі до 10 млрд кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299