Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Європейський Союз програє, якщо відмовиться від підписання найближчим часом Угоди про асоціацію з Україною, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

«Тут ніхто не виграє і не програє - програш буде для обох сторін, якщо ми не підпишемо угоду», - заявив він.

Він зазначив, що рішення, яке готувалося декілька років, відповідає інтересам і України і ЄС. «Я - оптиміст, тому що це рішення, яке готувалося кілька років, відповідає інтересам як України, так і Євросоюзу», - підкреслив Азаров.

За його словами, «це буде дуже серйозною поразкою, коли велика європейська країна з абсолютно надуманих причин не одержить право підписати цю угоду».

«Це не буде говорити про те, що керівництво України не бажає інтеграції. Саме європейські політики візьмуть на себе відповідальність за це », - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

У ЄС також звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, йдеться про вдосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних з вибірковим правосуддям, проведення реформ у рамках порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

337