Фінансова ситуація в Україні стабільна, Україна своєчасно розраховується за всіма фінансовими зобов'язаннями і з оптимізмом дивиться на переговори з Міжнародним валютним фондом. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в інтерв'ю угорському телеканалу M1, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми зацікавлені у співпраці з Міжнародним валютним фондом. Однак у нас немає гострої необхідності погоджуватися на будь-які умови. У нас досить міцна фінансово-економічна ситуація. Ми платимо по всіх своїх фінансових зобов'язаннях і з оптимізмом дивимося на переговори з МВФ», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр ще раз нагадав, що Україна не підвищить ціну на газ для населення, як того вимагає МВФ, заради отримання кредиту. Оскільки, згідно з кабальним газовим контрактам 2009 року, Україна отримує газ за несправедливою, найвищою в Європі ціною, і не хоче переводити цей тягар на своїх громадян.

«Висока ціна на газ визначена несправедливим газовим контрактом з Росією. Ми настійно домовляємося з Росією про перегляд цього контракту, і, на мій погляд, намітилися певні шляхи вирішення цього питання», - підкреслив Азаров.

Як повідомляв ForUm, в Україні вчора почала роботу місія МВФ, яка обговорить можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду $10 млрд, що дозволить йому, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки у цьому році становить близько $6 млрд.

Сьогодні Україна почала імпорт газу з Європи через Угорщину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248