Україна завчасно - за шість днів - була поінформована про намір Росії провести раптові широкомасштабні навчання у Чорному морі.

Про це українським журналістам у Москві повідомив в.о. директора Департаменту інформації політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Згідно з інформацією, яку ми маємо від Міністерства оборони (України), російська сторона у відповідності з усіма двосторонніми угодами, укладеними Україною і РФ, повідомила завчасно українській стороні щодо проведення цих навчань», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Перебийніс зазначив, що у відповідності з існуючими двосторонніми угодами, таке повідомлення має повідомний характер.

Представник МЗС підкреслив, що таке повідомлення надійшло українській стороні за шість днів до початку навчань.

Відповідаючи на запитання, чи не несуть такі військові маневри загрози безпеці України, Перебийніс сказав: «Це навчання, і я не думаю, що навчання можуть нести якусь загрозу інтересам України. Навчання проводяться на регулярній основі як Збройними силами України, так і Збройними силами Росії та інших держав. Я не бачу ніяких загроз».

Він зазначив, що у цих навчаннях не потрібно шукати якихось меседжів, адже Міністерство оборони України інформується російськими партнерами про проведення таких навчань.
Як повідомляв ForUm, Росія за наказом президента РФ Володимира Путіна почала великомасштабні навчання у районі Чорного моря за участю кораблів, які базуються на території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323